štvrtok 8. decembra 2016

Jablková plnka do štrúdle

Na cesto rovnomerne natrieme pripravenú plnku. Naplnenú štrúdľu opatrne zvinieme. Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a . Toto je náš starý rodinný recept, ktorý sa dedil z prababičky, cez babičku, mamu až skončil u mňa, do jablkovej štrúdle sa dáva strúhanka, ale . Konce dobre uzavrieme a štrúdľu na papieri na pečenie opatrne vložíme do formy.

V prípade lístkového cesta nanesieme jablkovú plnku do stredu, okraje . Pre začiatok skúste jednoduchú štrúdľu z kúpeného cesta. Kraje cesta preložte cez plnku a cesto zviňte. Domáca jablková štrúdľa (Zdroj: Fotolia.com).


Na roztiahnuté cesto rovnomerne nasypeme jablčnú plnku , bočné okraje a spodná časť ostatnú . Jednoduchá jablková štrúdľa z lístkového cesta. Plnku posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom, a po celom .

Jablká očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka. Jablkovú plnku rozdelíme na polovicu, prvú polovicu navrstvíme . Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Recepty pre chutný život. Načerpajte sladkú inšpiráciou priamo od cukrárky: Netradičná jablková štrúdľa Ďalšie recepty na chutné štrúdle. Máte radi jablkovú štrúdlu ? Ponúkame Vám recept na výbornú jablkovú štrúdlu z lístkového cesta.


Jablková štrudľa z lístkového cesta je výborný koláčik, ktorý sa dá urobiť. Plnka : jablká ošúpeme, vykrojíme z nich jadro a nakrájame nožom na drobné kúsky . Najvhodnejšie je podľa môjho názoru začať plnkou. Najskôr nastrúhame jablká.


Makovo jablkovú plnka do štrúdle pripravíme tak, že na veľmi miernom ohni . Výborný recept, ktorý u nás doma robím vždy na jeseň, keď mám prvú várku domácich jabĺčok. Je výborná, šťavnatá a úplne jednoducho na prípravu. Konce stlačíme, aby plnka nevytekala a celú štrúdľu otočíme, aby .

Vynikajúca makovo- jablková štrúdla ! POTREBNÉ PRÍSADY Štrúdličku odporúčam, je skutočne jednoduchá a vynikajúca! Oba konce lístkového cesta zahneme, aby plnka nevytiekla a . Plnka -do mlieka dáme rozpustiť med alebo cukor , dáme zohriať zalejeme mak, vidličkou rozmliaždíme banán,pridáme do makovej masy, lekvár, a jablká . Plnku si dáme asi 2cm od okrajov po celej dĺžke cesta a širka plnky by mala byť nejakých. Aj z kupovaného lístkového cesta sa dá upiecť chutná štrúdľa. Makovo- jablkova strudla z listkoveho cesta na tanieri. Odstaté cesto si rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ho na papieri na pečenie.


Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku , posypeme orechami a škoricovým. Postup: V malom množstve mlieka zvaríme mletý mak s cukrom. Po vychladnutí vmiešame slivkový lekvár. Lístkové cesto rozvaľkáme, celú . Múku môžeme kľudne zameniť i za špaldovú a plnku si zvolí každý . Jemné cestíčko a výborná plnka.


Táto štrúdľa pripomína jesenné vinobranie, ale hodí sa na každú príležitosť. Neťahaná jablková štrúdľa je pre vás, ak si netrúfate pripraviť tú klasickú. Tento recept funguje výborne. Cesto je hotové rýchlo, dobre sa s ním . Na štrúdľu sa preto používa hladká múka extra, známa aj ako dvojnulka.


Plnka može byť aj z červeného hrozna a maku, alebo višní a maku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.