štvrtok 12. apríla 2018

Výzdoba kostola na birmovku

Kostol je dominantou obce. Výzdoba počas veľkonočného trojdnia. Birmovka vo Víťazi dňa 22. Ani neviem ako a bola tu ďalšia sobota. Doobeda sme išli na spoveď, potom niektorí rodičia zostali umývať kostol.


Lucia Mastilakova Horna, Agnesa Piroščáková, Adriána Hudáková and others like this.

Sviatosť birmovania na sviatok zoslania Ducha Svätého vo farskom kostole Veľká nad Ipľom 2. Nezdá sa mi (možno je to len moje zdanie) že výzdoba kostola musí. Spolu s liturgiou, hudbou a umením aj kvetinová výzdoba kostola má povinnosť slúžiť jednému cieľu - oslave Boha a spáse človeka. O túto službu sa v našej . Vysluhovateľom bol, z poverenia otca biskupa Tomáša, Mons.


Na krajoch oltára baroková ornamentálna výzdoba , pravdepodobne z iného, . Spoločenská etiketa v kostole. INFORMÁCIE O SVIATOSTI BIRMOVANIA. Po nácviku bude sviatosť zmierenia pre tých, ktorí ešte nebudú vyspovedaní.

Kvetinová výzdoba kostola je zabezpečená. NEMČIŇANY: SVIATOSŤ BIRMOVANIA. USB, darček, upratovanie kostola , kvetinová výzdoba , organizačné . Už od nepamäti sa o poriadok, čistotu a výzdobu v našom chráme starajú veriaci našej.


Pred väčšími sviatkami - Veľká noc, prvé sväté prijímanie, birmovka , . Dnes mladí z našej farnosti v kostole Sv. Jozefa Robotníka prijali dary Ducha Svätého. Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.


Príprava na birmovku nemá byť len vecou birmovancov, kňazov či. Svadba v kostole sa „nosí“ minimálne pre tieto veci. Treba sa opýtať aj na možnosť výzdoby kostola – každá farnosť si ju rieši samostatne, . Slávnosť birmovania , ktorú bude viesť otec arcibiskup Mons. Ján Orosch, bude na budúcu . Vďačnosť bola vyjadrená slávnostne vyzdobenými priestormi kostola a symbolickými obetnými darmi.


Jasličkovú pobožnosť, bude vo farskom kostole na Božie narodenie 25. Službe vo farnosti – napr. Adelka Baxová tiež na vlastnú žiadosť konči so starostlivosťou o upratovanie kostola a prípravou kvetinvej výzdoby. Preto sa hľadá nový kostolník pre Budmerice .

Kántrové dni sú štyri (z lat. quat- tuor) trojice dní – streda, piatok a sobota – zaradené do Pôstneho, . Pri vysluhovaní sviatosti birmovania sa „aktivizuje“ Duch Svätý a začne. Technická čata na výzdobu interiéru kostola : Iná skupina nech sa dá . Sú tam ulice, námestie, domy, trh, remeselné dielne, kostol ,. Ku sviatosti birmovania môžu pristúpiť žiaci 8. Naša kreatívnosť sa isto ukázala aj vo výzdobe kostola , keď sme vybrali kvety všetkých .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.