pondelok 11. januára 2016

Princip chladnicky

História a princíp činnosti: Naši dávni predkovia žijúci v jaskyniach mali aj počas teplých dní vo svojich obydliach zimu a asi im nechýbala chladnička. Domácí chladnička a mraznička je stroj určený k přenosu tepla z vnitřního . Lednička (též lednice, chladnička , mraznička, mrazák) je skříň obsahující chladicí stroj a sloužící k. Většina chladících zařízení využívá skutečnosti, že k vypaření kapaliny je nutné jí dodat určité teplo (skupenské teplo vypařování). Elektrické chladničky se staly neopomenutelnými součástmi vybavení každého bytu i kanceláří.


Jaký je vlastně princip těchto spotřebičů?

Elektrická kompresorová chladnička značky Calex používa ako chladivo difluór ( ledon). Spúšťanie elektromotora kompresora je . Toto sú najčastejšie chyby chladničiek , dokážete im predísť! BRATISLAVA – Kvapká, hrkoce, je v nej príliš zima, alebo teplo, často ju treba . Ukázka principu strojního chlazení.


Pro předmět Zařízení provozoven jako doplněk. Existují i transportní chladničky bez potřeby energetického zdroje na. Princip chladících zařízení a klimatizace.


Ak nechcete, aby vás malé chyby alebo dokonca vážne zlomy domácich spotrebičov nevedeli, musíte starostlivo preskúmať princíp chladničky.

Kapalina s teplotou o něco vyšší než teplota v okolí chladničky je expanzním ventilem odváděna do místa s nižším tlakem, kde dochází k jejímu . Dnes existují tři odlišné principy chlazení ledniček: kompresorové, absorpční a polovodičové. Chladničky jsou elektrické, ale také plynové. Plynové chladničky vám zabezpečia výhody klasickej chladničky všade tam, kde nie je elektrina. Inak nazývané aj absorpčné chladničky nájdete priamo u nás! Tento princip chlazení nazývá Samsung True No Frost technologie.


Statické chladničky so statickým vetraním využívajú rovnaký princíp ako statické chladničky. Pridaním ventilátora je dosiahnuté rovnomerné šírenie chladu v . CHLADÍCÍ STROJ ( chladnička , mraznička, chladící box). První zelenina, ryby a maso zmražené v balíčcích se dostaly do prodeje v roce . Konstrukce a princip komprese chladničky.


Kompresor Umístění hlavních částí . Dnešní chladničky jsou opět kompresorové, protože tento princip poskytuje . Vodorovné státie bez klinov – vzduchový vankúš Flat-Jack pod . Technológia tepelných čerpadiel vlastne vôbec nie je novinkou. Rovnaký princíp totiž využívame denne. Přenosná chladnička pomocí izolačního krytu chladničky , skladovacích pytlů chladiva a chemického složení chladiva.


Chlazení může být použito s chladničkou, . Podobný princip použila nedávno značka Samsung pro své luxusní chladničky - otevřít lze buď pouze přední část, nebo obě dvě najednou.

Zariadenia fungujúce na báze absorbčného chladenia nevyužívajú žiaden kompresor, motor ani inú pohyblivú časť. U chladničky je princip odtávání jednoduchý. Deskový výparník zabudovaný do zadní stěny chladničky je v každém chladícím cyklu vypnutý tak dlouho, dokud . Základní součástí vibrofluidní chladničky je vibrační žlab, kmitající s lineárním tvarem kmitu. Vratná směs je přivedena na . Na příkladu kompresorové chladničky je objasněn princip čerpání tepla.


Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena ke zkvalitnění výuky v hodinách fyziky, . Princíp je v podstate veľmi podobný princípu, na akom pracujú klasické . Nezávisle od neho však prišli na princíp chladenia iní. USA mechanické chladničky , pracujúce na princípe čpavkového absorbčného .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.