utorok 24. februára 2015

Ocot proti burine

Ocot nechcenú burinu spoľahlivo zničí. Stačí na nechcené buriny rozprašovať ocot v päť až desať percentnej koncentrácii. Ako na burinu v záhrade? Ocot môžete používať aj ako alternatívu na ničenie buriny.


Je ešte účinnejší ako najrozšírenejší, no toxický herbicíd glyfosfát.

Stačí naliať ocot (obyčajný alebo jablčný) do nádobky s rozprašovačom a. Nejednému záhradkárovi sa robia na čele vrásky pri pomyslení na ničenie buriny v záhonoch. Môžeme využiť chemické prostriedky, to však už . Okrem „ľudových prípravkov“, ako sú horúca voda, ocot , roztoky octu, soli a jari v rôznom pomere, možno burinu odstrániť prácne, mechanicky . Odstránite tým nežiaducu burinu , pôda sa uvoľní a dodá trávniku potrebnú stabilitu. Proti nežiaducim burinám pôsobí tiež horúca voda.


Proti burinám tiež pôsobí mulčovanie, ktoré zabraňuje vyklíčeniu ich semien.

Budete potrebovať len ocot a soľ. Aké triky proti burine používate doma vy ? Klasický ocot s kyslosťou dokonale odstráni nežiaduce rastliny. Obyčajná kuchynská soľ Vám taktiež spoľahlivo poslúži v boji proti burine.


V kurze začínajú byť biozáhradky a prírodné záhrady, ktoré sú založené na spolupráci s prírodou, nie na jej potláčaní. Takže burina je vlastne súčasťou prírody. Ocot je známy tým, že vysušuje pokožku a vysušuje aj rastliny. Takže ak chcete bojovať proti burine manuálne, dajte si pozor na to, aby ste vždy odstránili.


Alternatívou k horúcej vode môže byť ocot. Nápad za milión, ak sa neviete zbaviť buriny na dlažbe: Mne nepomohol ocot ani. Všetci vieme, čo dokáže ocot v kuchyni. Za vhodný čas na aplikáciu postrekov proti burinám je považovaná doba, kedy je burina dostatočne urastená a vonkajšia teplota nám zaručí . Keď sa niekde chcete zbaviť či už trávy, alebo buriny , stačí to niečim . Vyskúšajte, aké zázračné účinky má obyčajný ocot. Ocot proti burinám je jedným z účinných prostriedkov a je bezpečný pre ľudí, zvieratá, plodiny a pôdu.


Zničí takmer každého burinu.

Svojou kyslosťou sa ocot postará o to, aby burina vyhynula. Mnohokrát je účinnejší ako postreky z obchodu, ktoré sú škodlivé aj . Karbonátovú pôdu (ak nakvapkáme na ňu ocot , tak púšťa bublinky) v žiadnom. Môžete aplikovať aj iné prípravky proti burinám , ktorými postriekate alebo . Likviduje burinu medzi prasklinami v chodníkoch. Neriedený jablčný ocot dať na starecké škvrny 10´ - zosvetlia.


Prinášame vám obľúbených spôsobov, ktorými používajú ocot v. Ak sa budete chcieť zbaviť buriny v škárach chodníka, pri stene domu či machu na dlažbe, pomôže ocot. Listy a korene sa používajú proti šediveniu a vypadávaniu vlasou vo . Kyselina octová je populárny domáci prostriedok proti burine. Nevýhody použitia záhradníckeho octu proti burine.


Medzi nimi som našla aj roztok proti voškám na ružiach práve z octu. Asi poznáte nepodarenú burinu , čo rastie medzi betónovými štvorcami .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.