štvrtok 17. septembra 2015

Pšenová múka

Je prirodzene bezlepková a používa sa najmä na pečenie. Alergény: prirodzene bezlepková múka. Krajina pôvodu: Slovensko. Skladovať na suchom a tmavom mieste.


Pšeno vzniká lúpaním prosa. Výsledným produktom sú asi milimeter veľké žlté guličky.

Pre neprítomnosť lepku je skvelou alternatívou pšeničnej múky. Prvé nálezy prosa siahajú . Zloženie : 1 pšenová múka (proso). Je vhodná pre alergikov na laktózu aj pre celiatikov . Bezlepková pšenová múka vyrobená zo surovín, ktoré neboli geneticky modifikované. Bio pšenová múka je surovina vhodná na výrobu potravín určených na osobitné výživové účely je vhodná pre bezlepkovú diétu, nakoľko Bio pšenová múka.


Múka je vhodná len pre tepelné spracovanie. Uložte pšenová múka do vášho . Kód: Stav produktu: Nový produkt.

Pozor: Posledné kusy na sklade! V porovnaní s bielou múkou vám rýchlejšie dodá pocit sýtosti a dodá. Nahradíte ňou múku pri príprave bezlepkových receptoch.


Proso je jednou najstaršou kultúrnou plodinou. Proso, ktoré z Ázie do Európy priniesli kočovné . Je výborná pre všetkých alergikov na lepok a laktózu. Z vitamínov prevažujú vitamíny skupiny B. Ide o prirodzene bezlepkovú múku, čo uvítajú hlavne celiatici. Základnou živinou v pšene sú sacharidy.


Používa sa na zahusťovanie polievok, omáčok, pri príprave chleba, koláčov a pod. Prirodzene bezlepková potravina. V kuchyni má široké použitie.


Jej farba je žltkastá, chuťovo . Kategórie: Bezgluténové výrobky, BIO produkty, Múky a zmesi. Keď porovnáš, čo ti ponúka 1g pšena a napríklad rovnaké množstvo. Použijeme prirodzene bezlepkové múky (lebo sacharidom sa nevyhneme) ale s nízkym Glykemický index , bohaté na vitamíny a minerály. Certifikáty: CZ-BIO-001.


Na varenie a pečenie, bez lepku.

Použitie: na zahustenie krémových polievok a prívarok, na prípravu mučníkov. Nie sú dostupné žiadne hodnotenia. Už starí Gréci a Egypťania využívali pšeno v kuchyni. Robili si z neho napríklad chlieb, pivo, dokonca aj liehoviny. Ak nemáte pšenovú múku , stačí rozmixovať 100g pšena v mixéri na múku.


V miske som si zmiešala pšenovú múku , práškové kakao, mletú škoricu a jedlú . Tipy a triky Bezlepkové múky ako skvelá alternatíva. Porovnajte si ceny z internetových obchodov, nakupujte v tom najlepšom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.