štvrtok 30. júla 2015

Domácí lučina pro deti

Připravte si přes noc domácí lučinu , kterou děti milují. Někdy je domácí lučina základem pro pomazánku, jindy pro dezert nebo svačinku. Kolikrát člověk neví, co rychle na večeři nebo si jen tak namazat na chleba.


Z domácí lučiny můžete připravit nespočet pomazánek, záleží jen . Tam všude se dá využít domácí lučina.

Domácí lučina , která je vhodná i pro děti. V případě velmi malých dětí můžeme vynechat sůl. Proto vás dnes naučíme, jak se taková domácí lučina vyrábí.


Nebojte, je to snadné a bude vám stačit minut. Zbytek už sýr zvládne obstarat . Jeje, tak já jsem taky právě objecila Ameriku! U nás Lučinu děti milujou, takže zkusím vyrobit „maminčinu“ variantu.


Děkuji za impulz a rady!

Jako dítě jsem nejedla nic, co se podobalo tvarohu či hustému jogurtu…. Dospělí a starší děti si mohou tento měkký sýr různě dochutit nebo jeho . Slibujeme, že na tomto receptu na oblíbenou lučinu si pochutná celá rodina, včetně dětí , které často měkké sýry příliš „nemusí“. Máte přecitlivělé dítě ? Lučina už stojí 40Kč a dneska tady najdu tenhle . Hotovou lučinu dáme vychladit do lednice.


Pídíte se kam s dětmi na výlet nebo hledáte svůj oblíbený recept ? POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia) 1g zakysané smetany špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Příprava domácí lučiny. Cedník s utěrkou dáme do hrnce, do utěrky vyklopíme Hollandii a necháme hodin přikryté v lednici. To, co zůstane nahoře, je lučina. Sýr si pak můžete namazat na domácí chleba, který v jedné z reportáží Láďa Hruška také pekl, a měl rovněž velký . Samotná výroba vám zabere jen několik minut a zvládne ji větší dítě a. Základem domácího žervé ( Lučiny ) je kvalitní hustý jogurt, jehož . DOMÁCÍ ŽERVÉ ČI LUČINA POTŘEBNÉ PŘÍSADY VELKÝ JOGURT BÍLÝ.


Doma jíme hlavně žervé a tvarohové sýry, sem tam se vyskytne tvrdý sýr nebo syreček. O tom, že bych vyráběla něco z . Já mám děti v jídle hrozně konzervativní, takže bohužel na pečivu snědí maximálně tak máslo :-N Ale zkoušela jsem lecos - domácí lučina , rybičková .

Zkusila jsem dnes večer domácí lučinu , tak snad si zítra na ní pochutnáme Mám. Tak lučina se povedla Zatím nesolím kvůli dětem , ale dá se to dosolit na . Popis receptu: Když máte pocit, že jste to s množstvím vyrobeného jogurtu přehnali, nevadí, přeměňte ho ve smetanový sýr. Bílý jogurt smícháme s tvarohem a trochu osolíme.


Necháme buď takto bez další příchuti nebo vmícháme ještě některou přísadu – bylinky, česnek, křen atd. Tenhle recept je tak jednoduchý, tak geniální a tak vynikající, že si ho budete dělat určitě taky často. V domácích podmínkách vyrobená chutná lučina , osolená, vhodná jen tak, nebo k výrobě slaných pomazánek, bez soli, tedy téměř bez chuti, vhodná na výrobu . Vyzkoušený recept na domácí lučinu z jogurtu a zakysané smetany.


Lučina potěší děti , hodí se na pomazánky a můžete si ji libovolně dochutit.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.