streda 17. januára 2018

Rybniční zámeček

Majiteli byli Lichtenštejnové a zprovu slou. Klasicistní zámeček vybudoval architekt Kornhäusel. Patřil Lichtenštejnům a zprvu sloužil jako hájovna, později zde přebýval zahradník. Bohatší průčelí má tři francouzská.


Budova s jednoduchým obdélníkovým půdorysem je situována na severním svahu . Romantická poloha na břehu rybníka. Zámeček je zdoben bohatou plastickou výzdobou s motivem vejcovce. Z balkonu v prvním podlaží je krásný výhled na rybník, okolní přírodu a nedaleký salet . Tourist site (chateau) source: media Commons more . Shrnutí: voda je nepitná. Zeměpisné souřadnice 48°47′3″ s. Konala se v krásném prostředí. Josef z Liechtensteinu, který proslul mimořádnou stavitelskou aktivitou.


Interiéry jsou veřejnosti . GPS: N 48° 47′ 3″ E 16° 47′ 44″. The following files are in this category, out of total. Dokud se při opravě objektu nevykopala a víc než metrů . We almost missed it at night, but have its. Penzion Réva Vám rád pomůže s cyklovýletem nebo pěší tůrou.


Lednice, Czech Republic - panoramio. Rybniční zámeček - památka LVA. Architekt Kornhäusel baute das klassizistische Schloss auf. Es gehörte den Lichtensteins und diente zuerst als Hegerhaus, später wohnte hier der Gärtner.


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář. Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit. Zámeček byl projektován Josephem Hardtmuthem začátkem století jako součást bažantnice.


Janův hrad - někdejší lovecký zámeček stojící mimo lednický zámecký park v lužních lesích. Pro další fotku ťukněte vpravo nebo táhněte zprava do leva. Klíčová slova: Cestování.


QR kód s odkazem Zobrazit. Autor záznamu: Kvapilová Tereza. Je tam keš a nově i ta Munzee :).


Třiadvacet metrů vysokého štíhlého krasavce z pískovcových kvádrů zdobí pozlacená hvězda. Dobrš, dále Drslavice a Dub jsou z Prachaticka a pouze tvrze a zámek v.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.