streda 3. mája 2017

Brokolica na pare

Brokolica je najzdravšia na pare. O priaznivých účinkoch tejto kapustovitej zeleniny ste už zrejme počuli. Ale ako ich uchovať aj počas varenia?


Prvý raz som sa varenou brokolicou začala vážne zaoberať pred pár rokmi v reštaurácii obľúbeného švédskeho nábytkárskeho obchodu. Recepty pre chutný život.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Chcela som niečo na rýchlo, ale čo by nebolo sladké a mäsové. Mala som brokolicu , síce je to jednoduché, ale možno na inšpiráciu dobré. Odborníci na výživu odporúčajú, aby sa stala častou súčasťou nášho . Do většího hrnce vložíme pařáček a nalejeme vodu těsně pod okraj pařáčku.


Suroviny: uvarené zemiaky. Dušení v páře je oblíbený způsob přípravy jídla - jednoduše přivedete k varu vodu, a vzniklou páru použijete k tomu, abyste v ní zeleninu .

Stejně tak můžeme připravit brokolici v páře. Takto upravenou brokolici můžeme buď pokapat máslem a dát ji jako přílohu k masu a bramborám . Jak připravit brokolici ? Video: spôsobov, ako pripraviť brokolicu. Najvhodnejšie je preto pripravovať ju na pare. Jednoduchý recept na hlavní chod z brokolice a sýrů.


Potom ju pokrájame, prehrejeme ( krátko podusíme) na oleji, pridáme rozotrený cesnak, soľ a . Až kg brokolice z jednej vsádzky. Zvlášť chutná je brokolica uvarená v pare. Tento spôsob úpravy svedčí aj zelenej farbe, ktorá sa v pare priam rozžiari.


Je dosť možné, že očarí . Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce. Mezitím v pánvi rozehřejte olej s máslem a opékejte na něm česnek s chilli asi .

Nakrájejte bramboru a brokolici na kostky velké asi cm. Sejměte víko z nádoby a vložte všechny přísady . Losos na grile s brokolicovým pyré je veľmi chutné a zdravé jedlo,. Z brokolice odkrojíme růžičky, které očistíme, necháme okapat a osušíme.


Růžičky dáme do parního nástavce, který vložíme do hrnce s vroucí vodou. Ako blanšírovať brokolicu. Blanšírovanie je spôsob prípravy, pri ktorom sa zelenina varí veľmi krátku dobu - buď vo vode alebo v horúcej pare - a potom sa . Pokud vás nebaví pořád dokola zpracovávat brokolici do polévky nebo zapékanou se sýrem, vyzkoušejte tuto variantu s maltézskou omáčkou. V pare pripravená brokolica sa odporúča aj ženám, . Superpotraviny tvoří běžnou součást našeho jídelníčku, a přitom jsou účinnější než řada výživových doplňků z lékárny.


Jejich síla tkví v tom, že jsou v nich . Není nutné brokolici v páře vařit úplně do měkka, lepší je, pokud na skus . Ak sa vám páči mäkšie kvetenstvo – pridajte pár lyžičiek vody do panvice a zakryte . Príprava brokolice v pare do piatich minút zachová jej dôležitý enzým – myrosinázu. Tento enzým je potrebný pri tvorbe sulforafámu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.