štvrtok 15. januára 2015

Domácí žervé

Ještě k vám nedoputoval recept na skvělé domácí žervé , oblíbenou svačinu malých i velkých gurmánů? Nevadí, napravíme to a recepty vám . V misce metlou pořádně promícháme všechny suroviny. Do misky s víkem vložíme plínku nebo plátýnko a směs do ní vlijeme.


Opět jeden recept, kdy si můžete něco, co běžně kupujete v obchodech, vyrobit doma a náklady budou minimální! A když umíte i domácí jogurt, tak to bude teprve pochoutka.

Naprosto jednoduchý recept na vynikající zdravé domácí žervé bez konzervantů a éček - dobrota za pár korun. DOMÁCÍ ŽERVÉ ČI LUČINA POTŘEBNÉ PŘÍSADY VELKÝ JOGURT BÍLÝ. Tvarohový sýr či pomazánkové máslo si můžeme snadno zakoupit kdekoli.


Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem, lehce osolíme a přidáme jednu z ingrediencí – něco navíc. Takto získáme žervé s příchutí, jaká je nám nejmilejší. Vyrobte si doma skvělý jogurt, a ještě lepší krémové žervé.


Všechny suroviny smícháme a dáme na plátno ( třeba na kapesník), které zavážeme. Vložíme do cedníku a pod něj mísu misku. Co takhle vyzkoušet domácí žervé – Lučinu?

Nejenže Vás překvapí výborná chuť , ale hlavně cena. Jeho příprava je navíc velice jednoduchá. Sýr si pak můžete namazat na domácí chleba, který v jedné z reportáží Láďa Hruška také pekl, a měl rovněž velký úspěch. Vše dobře promícháme v misce.


Vezmeme si gázu, vyložíme s ní cedník a položíme ho na hrnec. Do cedniku vlijeme směs, a necháme do . Kupujete si v obchodě žervé sýr? A zkoušeli jste někdy vyrobit svůj vlasní? Pokud ne, určitě jděte do toho!


Je to otázka pár minut a chuť. Smícháme jogurty se zakysanou smetanou a solí, přendáme do síta vyloženého čistým plátnem a necháme vykapat - hodin. Poté přendáme do zavírací . Výborné domácí žervé , práce pro děti ! V míse smícháme smetanu a jogurty.


Pak si připravíme další mísu. Na ni dáme velký cedník, který vyložíme . Doma jíme hlavně žervé a tvarohové sýry, sem tam se vyskytne tvrdý sýr. Mnoho z vás jej určitě dělá, ale třeba se najde někdo, kdo ještě nezkusil.


Domácí krémový sýr bez tavicích solí.

Ahoj, vítám vás po dlouhé době opět u nového videa, kde si ukážeme jak na domácí a opravdu chutný žervé. Jogurt smíchejte se smetanou a vyklopte do cedníku vyloženého čistým plátýnkem nebo látkovou utěrkou. Položte ho nad misku a nechte hodin při. Už jste někdy měli domácí žervé ? Zkuste si ho připravit spolu s námi!


Odměnou vám bude spokojený úsměv vašich dětí, kterým určitě zachutná.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.