pondelok 7. marca 2016

Buriny atlas

Buriny sú z poľnohospodárskeho hľadiska chápané ako nežiadúca vegetácia spôsobujúca na pestovaných kultúrnych rastlinách rôzne škody. V atlase burín sú buriny. English version Deutsche . Atlas burín - popis, komentáře a veškeré informace o knize.


Slovo burina (česky plevel) evokuje predstavu niečoho nepríjemného až škaredého. Väčšina druhov burín sú však veľmi pekné rastlinky. Rozšírenie: v celej Európe okrem najsevernejších.


Herbicíd obsahuje účinnú látku imazamox, ktorou riešite buriny v slnečnici odolnej proti tejto účinnej látke. Imazamox obsiahnutý v Listegu je prijímaný listami i koreňmi, pričom buriny zastavujú rast už po 4. Zaradenie škodlivého činiteľa. Jednoklíčnolistové buriny. Je zavlečená ako prímes v. Z pomerne početnej čeľade má z hľadiska výskytu burín u nás najvýznamnejšie zastúpenie rod Papaver - mak.


V poľných plodinách, najviac . Kľúčové slová: biológia, botanika; sinice; riasy; machorasty; lišajníky; huby; rastliny; stromy; orchidey; buriny ; slovník; atlas ; e-periodiká; e-knihy; ochrana prírody; . Jamriška Naše pole 7/2004. V poslednom čase sa spravil veľký pokrok vo vývoji prípravkov na ničenie buriny –herbicídov. Používajú sa najmä v obilinárstve.


K najdôležitejším rastovým . Po zbere úrody na strnisku sa na viacerých stanovištiach vyskytli buriny : pýr plazivý-elytrigia repens,bar zelený- Setaria viridis, hrachor. Nižšia dávka je určená pre buriny v nižších vývojových fázach. Základné ošetrenie proti rozvoju či šíreniu múčnatky zabezpečí prípravok Atlas v dávke l/ha.


Inzerát Anatomický atlas. Domažlice, cena 400Kč, od Jana Parmová na. Popis: Anatomický atlas , nový. Kniha Dvojklíčnolistové buriny a burinové. Projekt Atlas sanačných metód environmentálnych záťaží vznikol na podnet.


Vydané: Bratislava : NOI, vydavateľstvo, 1994. ISBN: 80853301(brož.) Fyzický popis: 1s.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.