piatok 28. novembra 2014

Štrúdlové cesto

Hľadáte recepty na prípravu štrúdľového cesta? Vyberte si z ponuky najlepších receptov na štrúdľové cesto online. Dávam sem recept na cesto, plnku použite svoju obľúbenú.


Ručne to trvá oveľa dlhšie, lebo cesto na ťahanú štrúdľu musí byť poriadne vypracované, aby sa dobre ťahalo. Perfektné štrúdľové cesto.

Ako sa hovorí - cez cesto by sa mali dať prečítať aj noviny. Myslím, že toto štrúdľové cesto je najlepšie, aké som kedy robila, lebo vždy sa každému vydarí. Je to veľmi starý recept, ktorý mám zapísaný v písanke ešte z . Veď štrúdľové alebo lístkové cesto už dostať bežne kúpiť ako polotovar.


Rýchlo a ľahko z neho vyčaríte chutný jablkový, orechový či višňovo-makový závin. Základné madarské klasické štrúdľové cesto - Pre zaciatocnikov - recepty, kuchárska kniha, varenie. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov .

Kúpte si hotové štrúdľové cesto. Veď plnku pripravíte vlastnoručne a podľa chuti. Verte, že ak budete štrúdľu podávať čerstvo upečenú, rodina si . Odpočinuté cesto vyberieme opatrne z vrecka a už ho nehnetieme! Cesto zospodu jemne chytíme, pomáhame si prstami a chrbtami dlaní a . Vždy som si myslela, že pripraviť ťahanú štrúdľu je hotová veda. No s týmto cestom je to naozaj jednoduché – cesto je ako plastelína, výborne sa s ním pracuje, . Z prvých piatich surovín vypracujte cesto.


V miske sa vám bude trošku lepiť, ale keď ho preložíte na pomúčenú dosku, umúdri sa a bude sa vám . Všetky prísady zmiešame rukami a vyformujeme . Je tu sľúbený recept na domácu ťahanú štrúdľu. Načerpajte sladkú inšpiráciou priamo od cukrárky: Tvarohová štrúdľa zo smotany Ďalšie recepty na skvelé štrúdle. Mám vyrobenú špeciálnu drevenú dosku na stôl, podľa ktorej štrúdľové cesto ťahám.


Mám to už vypočítané, že mi pri tom rozmere neostávajú . Bravčovú masť rozpustím v horúcej vode spolu s olejom,pridám ocot štipku soli vajíčko a primiešam múku. Vypracujem cesto ktoré prikryjem .

Naplnené cesto zahneme na pravom a ľavom okraji (aby plnka nevytiekla) a od spodného k . Ak nemáte vlohy, čas alebo skrátka nervy na klasické štrúdľové cesto a nepozdávajú sa vám v nej píniové oriešky ako v pôvodnom recepte z . Dnes som urobila len tak na prehryznutie Pitu. Recept, podle kterého se vám Štrúdľové cesto z Čataja zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení . Ja to robim tak, ze na vyvalkane cesto nakvapkam rozpustene maslo, posypem ( trosku) struhankou, na to.


Ak ste trpezliví a trochu viac skúsení v pečení, môžete si spraviť vlastné štrúdľové cesto. Niekedy však príde chvíľka, keď sa nám nechce a vtedy . Značka: Štrúdľové cesto. Maková štrúdľa Ručne ťahané štrúdľové cesto s. Orechová štrúdľa Ručne ťahané .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.